Losse afspraak: individueel of in de vorm van een vrienden-, familie- of bedrijfsuitje

Als je even genoeg hebt van alle drukte en stress in het dagelijks leven, zijn onze ezels een geweldig middel om een keer te onthaasten!

Wil je eens proeven aan zo'n ezelwandeling en je eigen ezelmomenten vinden? Dan kun je na een korte kennismaking twee tot drie uur op stap met een van onze ezels; wij lopen mee met de andere ezel, zodat je bij onverwachte situaties assistentie hebt. Je kunt 's middags afspreken of (in de zomertijd) in de vroege avonduren.

Of je kunt met vrienden, familie of bij wijze van bedrijfsuitje gezamenlijk op stap met onze ezels. Samen (maximaal rond de 10 personen) naar buiten en in rustig tempo genieten van de mooie omgeving van Ezinge.  Leuk om met elkaar uit te vinden hoe je de ezels in beweging krijgt en toch ook de kans geeft onderweg wat te grazen.. Ondertussen heb je alle tijd om bij te praten.    

 

..Of stapsgewijs: ezelcoaching

Met overspannenheids-, burn-outklachten of andere psychische klachten kun je instappen in stap-voor-stap ezelcoaching. Elke stap die je doet met je ezel is gericht op een positieve ervaring, zonder dat dit weer nieuwe stress oplevert. 

Dit aanbod ziet er als volgt uit:

We starten met een kennismakingsafspraak. Je maakt kennis met de ezels en de begeleiding en omgekeerd is er ruim tijd voor de kennismaking met jou; en je krijgt gelegenheid de sfeer van de omgeving te proeven.

De tweede keer is gericht op het contact met de ezel. Je halstert je ezel zelf. Je kunt deze eventueel borstelen. Soms vindt hij het heerlijk als je de binnenkant van zijn oren streelt.  

In de binnen- of buitenwei maak je een eerste wandeling met je ezel, en als dat goed bevalt ook een kleine wandeling over de weg.

 

De keren daarna maken we een echte rondwandeling. Daarbij kun je ervaren hoe het is om contact te hebben met jouw ezel en hem te (ver)leiden zonder dat je de baas over hem bent. Al doende kun je bovendien gepieker meer achter je laten. In plaats daarvan sta je af en toe stil bij de ezelmomenten van je ezel en van jezelf.

Na elke wandeling is er een coachingsgesprek. Hoe vind je het buiten bezig zijn op deze manier, hoe gedroeg je ezel zich en wat riep dat op bij jou?  

Per keer is aan dat gesprek een thema verbonden zoals:

-wat is onthaasten voor jou;

-controle houden en loslaten;

-bij jou passende coping stijlen; 

-ezelmomenten in je leven inlassen. 

 

De afspraken kunnen met een week (of eventueel meerdere weken) tussentijd op elkaar volgen.