Waar

Je vindt de ezels en ons even buiten het dorp Ezinge, aan een doodlopende weg op 200 meter van het Reitdiep. Ezinge ligt op 16 kilometer van Groningen stad. Het is een wierdedorp met sfeervolle straatjes en een middeleeuws kerkje. 

Ons adres is Schoorsterweg 8, 9891AR Ezinge. Er is ruime parkeergelegenheid. 

Aangrenzend aan onze boerderij hebben de ezels hun binnen- en buitenwei. 

 

Routes 

Het gaat om korte wandelingen van 1 tot 5 kilometer in de directe omgeving, over verharde wandelpaden en landwegen. Bij droog weer gedeeltelijk over zand/kleipaden. Trek vochtbestendige wandelschoenen aan en pas je kleding aan op het weer en het jaargetijde!

Duur en wandeltijden

Wie indivdueel of met een groepje eenmalig een middag op pad gaat met onze ezels, heeft daar twee tot drie uur uur voor nodig (inclusief start en afsluiting). In overleg is een langere wandeltocht mogelijk.

Voor wie het stap-voor-stap coachingsaanbod volgt, is de eerste kennismakingsafspraak korter (een uur). De daaropvolgende afspraken - ezelwandelen en nagesprek daarna- duren ongeveer twee uur.

De ezelwandelingen worden in het algemeen in de tweede helft van de middag gepland. Als werktijden een wandeling overdag onmogelijk maken, kunnen we in overleg de wandeling starten na kantoortijd of (in de zomertijdperiode) in de vroege avond. 

 

Kosten

Voor losse (individuele of groeps-)afspraken geldt een tarief van € 70 per middag. 

Voor het stap-voor-stapaanbod geldt: de eerste kennismakingsafspraak kost € 40; de daaropvolgende afspraken van twee uur kosten elk € 100 (ezelwandeling en coachingsgesprek).

Als het bedrag niet door de werkgever wordt vergoed geldt een tarief op basis van inkomen.

 

En ook nog…zeep van ezelinnenmelk 

In samenwerking met een ezelhouderij aan de rand van Groningen biedt het Ezelmoment sinds de zomer van 2017 tevens handgemaakte zeep aan met als hoofdingrediënt ezelinnenmelk. 

Zeep op basis van ezelinnenmelk is geen massa-artikel. De ezelinnen worden met de hand gemolken; de opbrengst is bescheiden. Het bereiden van de zeep uit de ezelinnenmelk is eveneens een handmatig proces. 

Er worden veel gezondheidsbevorderende effecten aan toegeschreven, met name voor de huid.

De zeep is in verschillende varianten te krijgen: naturel, maar ook gemengd met natuurlijke kruiden zoals bijvoorbeeld lavendel, kurkuma, kaneel, paprika of havermout(scrub).

De zeep kost per stuk € 8,50 of per drie stuks € 20,-.  Door de verzorgde verpakking heel geschikt als cadeautje!