We zijn met zijn tweeën.

 

Margreet Wegelin is psycholoog met lange werkervaring onder meer in de behandeling van angsten, burnouts, depressies en trauma's.

Zij is degene die de ezelcoaching aanbiedt. Na jarenlang ‘volgens het boekje’ gewerkt te hebben, kiest zij voor een werkwijze van méér doen en ervaren, en minder praten. De waarde van begeleide ezelwandelingen zit hem in twee elementen:

-zorgen voor lichaamsbeweging zonder stress. Wie door rustig bewegen zijn/haar parasympathisch systeem activeert, kan beter ontspannen.

-(in de stap-voor-stap ezelcoaching) het helpen vinden van andere copingstrategieën, waaronder het leren inbouwen van ezelmomenten in het dagelijks leven. Zij maakt daarbij gebruik van Acceptance and Commitment Therapy en van Mindfulness training.

Bram Ket is part-time schipper en zorgt daarnaast samen met Margreet voor het welzijn van de ezels. 

Door zijn biologie-achtergrond en ervaring in de omgang tussen mens en dier heeft hij een goede kijk op wat ezels nodig hebben en wat met onze ezels mogelijk is. Bij het kennismaken met de ezels kan hij uitleg geven, bij praktische vragen schiet hij te hulp.